НОВИНИ

03.04.2016 г.
Великден за всеки

Българският Червен кръст се присъедини към Националната кампания „Великден за всеки“ - „Дари празник на баба и дядо“, която се провежда под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова.
Инициативата е насочена към традиционно най-бедните членове на обществото ни – поколението на нашите родители.

Целта на инициативата е да бъдат подпомогнати с ваучери за 20 лева най-нуждаещите се пенсионери. Техните притежатели ще могат да пазаруват храни в 5 000 магазина в цялата страна.

Разпределението на ваучерите ще става по предварително изготвени списъци от пенсионерските клубове по места и със съдействието на местната власт.

Средствата се набират по банкова сметка в СИБАНК, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е - Български червен кръст (БЧК)
IBAN: BG03BUIB98885029906100
Банков код: BUIBBGSF
или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС


Изрично условие на кампанията „Великден за всеки“ е, при попълване на платежното нареждане да се посочва общината, за която се прави паричното дарение. Целта е децентрализация на набраните средства, така че да е ясно с какъв паричен фонд разполага всяко от населените места и със съответната набрана сума да се купят ваучерите за храна.

Партньори на кампанията „Великден за всеки“ са: БЧК, Национален алианс за работа с доброволци (НАРД), Националното сдружение на общините, "Български пощи", неправителствени и работодателските организации. Медиите, които ни подкрепят са: „Дарик радио“, БНТ и агенция „Фокус“.

Лица на кампанията „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“ са Николина Чакърдъкова, Криско, Йордан Йовчев, Тити Папазов, Деси Бакърджиева, Тончо Токмакчиев, Румен Луканов.