НОВИНИ

15.03.2016 г.
„Маската, с която живееш“
По повод четвъртото поредно издание на кампанията „Извърви километър в нейните обувки“, в която мъже обуват дамски обувки на висок ток, за да привлекат общественото внимание върху сексизма и проблема с насилието над жени, на 17 март 2016 г. от 19:00 часа в зала 4 на Националния дворец на културата (НДК), ще бъде излъчена безплатно премиерната прожекция на американския документален филм „Маската, с която живееш“ на режисьорката Дженифър Сийбъл Нюсъм.
Филмът представя интервюта с редица експерти в областта на психологията, социологията, образованието и спорта и ни среща с разтърсващи лични истории, в опит да разбие стереотипите за мъжествеността и да намери решение на проблема с отражението им върху съзряването на момчетата, изтъквайки решаващата роля на мъжкия модел на поведение в лицето на родители и/или ментори.

Места за безплатната прожекция на „Маската, с която живееш“ на 17 март 2016 г.от 19:00 в зала 4 на НДК могат да бъдат запазени през Eventbride, а повече информация можете да намерите на страницата на събитието във Фейсбук.

Трейлър