НОВИНИ

16.02.2016 г.
Безплатна храна в училище за нуждаещи се деца
Кока-Кола и БЧК осигуриха „Топъл обяд“ за 100 деца в областите Видин и Търговище
Системата на Кока-Кола в България осигури безплатна храна за 100 деца в неравностойно положение от областите Видин и Търговище по програма „Топъл обяд“ на БЧК за учебната 2016/2017 година. Средствата са набрани от съвместната Коледна благотворителна кампания на компанията и БЧК. Целият оборот на пътуващ коледен магазин на Coca-Cola е дарен на Българския Червен кръст.

Кампанията беше реализирана в рамките на Коледна активация на Coca-Cola в 15 града в България от 28 ноември до 31 декември. Два коледни камиона на Coca-Cola обиколиха Видин, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Добрич, Варна, Бургас, Хасково, София, Пловдив, Стара Загора, Перник, Благоевград и Враца и донесоха коледна емоция на всички любители на марката. Камионите спираха на централни локации във всеки град и единият от тях се превръщаше в магазин – Coca-Cola кът за коледни чудеса. Продаваха се брандирани облекла, коледни играчки и, разбира се, Coca-Cola.

Вече втора учебна година системата Кока-Кола осигурява топъл обяд за 78 деца в неравностойно положение от община Драгоман, Софийска област. С присъединяването на новите две области Видин и Търговище децата, на които компанията помага по програма Топъл обяд стават 178.


Програма „Топъл обяд” се реализира в рамките на Партньорската мрежа за благотворителност на БЧК, която обединява 24 компании от корпоративния сектор. Основната цел на програмата е да се подпомогне физическото развитие на деца в неравностойно положение и чрез топлия обяд те да се върнат в училище. Благодарение на съвместните усилия на членовете на Партньорска мрежа за благотворителност, през учебната 2015/2016 г., 1 650 деца от социално слаби семейства ще получават всеки учебен ден безплатна топла храна в училище на територията на 26 области в страната. Програма „Топъл обяд“, която стартира преди 11 години, до момента е осигурила топъл обяд на 11 200 деца. За повече информация посетете www.redcross.bg.