НОВИНИ

14.01.2016 г.
БЧК и известни български художници ще връчат стипендии
Българският Червен кръст Ви кани на официалното награждаване на победителите от Националния конкурс за стипендии за творческо развитие на деца и младежи със специални образователни потребности и/или нисък социален статус за учебната 2015/2016 г.
Стипендиите ще бъдат връчени на 17 януари 2016 г. неделя от 11:00 ч. в галерия „Академия“ на Националната художествена академия, ул.“Шипка“1, София, със специалното участие на Габриела Йорданова, победител в българското издание на „Детската Евровизия” за 2015 г., която ще поздрави децата с музикално изпълнение. В компанията на Ставри Калинов, проф. Греди Асса и други известни родни творци, младежите ще нарисуват 2 общи картини с благотворителна цел на тема „Приятелството.”

Тази година подкрепа за хуманната кауза на Червения кръст и за провеждането на събитието оказаха Сосиете Женерал Експресбанк, Адастра България, Националната художествена академия и много индивидуални дарители.

Очакваме ви.


Фондът на Българския Червен кръст за насърчаване и развитие на творческите способности на деца и младежи със специфични образователни потребности и/или нисък социален статус е създаден през 2008 г. като част от дългогодишния конкурс, организиран от Българския младежки Червен кръст “Ще ви хареса ли моето творчество?” (ЩХМТ). Като продължение на международната изложба, организиранa в рамките на конкурса ЩХМТ, от 2011 г. насам БМЧК провежда Национален конкурс за подкрепа на творческото развитие на деца и младежи в неравностойно положение и насърчаване на техните таланти.