НОВИНИ

12.12.2015 г.
Готовност за зимата
На 15 декември 2015 г.(вторник), от 11.00 ч., в зала „Музейна” на БЧК (бул. „Джеймс Баучер” 76) Планинската спасителна служба към БЧК организира пресконференция, на която:
  • ще бъде предоставена информация за спасителните акции през отминаващата година;
  • ще бъде направен преглед на готовността на отрядите за предстоящия зимен сезон (подробно ще бъдат разяснени рисковите фактори и опасностите в планината, основните правила за поведение по ски пистите и около тях. Ще бъдат припомнени всички възможности за връзка с Централния денонощен пост на ПСС и с нейните подразделения.);
  • ще бъде представено новото мобилно приложение в помощ на любителите на планината;
  • ще бъде обявено домакинството на ПСС на БЧК на годишния конгрес на Международната организация по планинско спасяване (ИКАР) през 2016 г., на който ще присъстват представители на спасителни служби и организации от цял свят.

В пресконференцията ще участват председателят на БЧК Христо Григоров, председателят на ПСС и член на Националния съвет на БЧК Веселин Ганчев, генералният директор на БЧК доц. д-р Красимир Гигов и изпълняващият длъжността директор на ПСС Радко Марков.

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,
Каним ви на срещата с планинските спасители, за да бъдете полезни с необходимата информация на своите читатели, слушатели и зрители, които обичат разходките в планината и търсят отмора от напрегнатото ежедневие чрез зимните спортове.