НОВИНИ

16.11.2015 г.
Да почетем паметта на загиналите по пътищата
На 15 ноември 2015 г. в целия свят ще бъде отбелязан Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия и почетена паметта на хилядите хора, загинали при пътни злополуки.
Българският Червен кръст, ГД „Национална полиция”-МВР, Държавно обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата, Българската асоциация на пострадали при катастрофи, Съюзът на българските автомобилисти, с подкрепата на Българската православна църква, организират на 15 ноември 2015 г. (неделя):
• от 10.30 ч. в Храм-паметник “Александър Невски” възпоменателна панихида в памет на жертвите от катастрофи и молебен за здраве на живите.
• от 11.30 ч. на паркинга пред Храма инсталация на автомобили със специално предназначение: линейка, такси, катафалка, автомобили на полицията, на пътна помощ, на Drink & Drive, с което ще бъде визуализиран призивът “Ти избираш начина. Бъди отговорен на пътя!”. Смисълът е, че всеки сам “решава” чрез поведението си като водач и пешеходец кой автомобил ще “избере” да го вози. На място ще се проведе брифинг за причините за “войната по пътищата” и за невинните й жертви.
• Едноседмична кръводарителска акция (15-21 ноември 2015 г.) в Центъра по кръводаряване на Военномедицинска академия. Гражданите, желаещи да помогнат за спасяването на човешки живот, могат да дарят кръв.

На 15 ноември нека почетем паметта на загиналите при пътни злополуки, да обединим усилия за намаляване на жертвите и да направим нашите пътища по-безопасни за всички.