НОВИНИ

16.09.2010 г.
„Софарма” АД и БЧК помагат на деца в неравностойно положение
От първи септември 2010 г. най-голямата българска фармацевтична компания Софарма АД и БЧК стартират дарителска кампания за подпомагане на деца в неравностойно положение.
От първи септември 2010 г. най-голямата българска фармацевтична компания Софарма АД и най-голямата хуманитарна организация Българският Червен кръст стартират мащабна дарителска кампания за подпомагане на деца в неравностойно положение. От продажбата на PARACETAMOL SOPHARMA сироп за деца ще се набират средства, които ще бъдат предоставени на БЧК за реализиране на програма „Топъл обяд”, по която сираци, безпризорни деца и деца от социално слаби семейства получават безплатна храна през цялата учебна година. Изборът на медикамента, а именно PARACETAMOL SOPHARMA сироп за деца, е свързан с факта, че той е предпочитано лекарствено средство от детските здравни заведения, поради доброто съотношение на неговото качество и цена.
Националната кампания на БЧК и „Софарма“ АД се провежда в рамките на Партньорската мрежа за благотворителност, която е създадена през 2004 г. като обединение на големи компании от корпоративния сектор с цел набиране на средства и финансиране на различни благотворителни инициативи на БЧК. Тя е ефективен механизъм за утвърждаване на корпоративната социална отговорност сред партньорите, а „Софарма” АД е първата фармацевтична компания, която се присъединява към нея.
Приемайки подписаното от фирмата споразумение за сътрудничество, д-р София Стоименова - генерален директор на БЧК, заяви: “Обединяваме усилията си със “Софарма” за едно добро дело - програмата “Топъл обяд” за осигуряване на храна в училище на социално уязвими деца. Изпълняваме тази програма от дълги години, с помощта на корпоративни партньори. Благодарение на „Топъл обяд” всяка година около 1000 деца получават пет пъти седмично пълноценна и здравословна храна и успяваме да ги задържим в училище. Партньорската мрежа за благотворителност на БЧК е един добър пример на взаимодействие между неправителствения и корпоративния сектор. Изключително сме удовлетворени, че днес към нея се присъединява една стара и уважавана фармацевтична компания. Приветстваме социално отговорната политика на “Софарма” и сме уверени, че успешното реализиране на продуктовата кампания с Парацетамол ще ни даде възможност да помогнем заедно на повече уязвими деца в цялата страна.” - каза при откриването на кампанията д-р София Стоименова, генерален директор на БЧК.
“Софарма” АД е производител на най-продаваните в България ОТС обезболяващи средства като ANALGIN®, BUSCOLYSIN®, PARACOFDAL® и PARACETAMOL SOPHARMA. Присъединяването ни към кампанията е едно логично решение, целящо да подпомогнем децата в неравностойно положение чрез отчисления от продажбите на медикамент в едно от водещите си продуктови направления“, споделя д-р Д. Пехливанов, ръководител на кампанията от страна на „Софарма“ АД.
PARACETAMOL SOPHARMA сироп за деца е средство на първи избор за повлияване на фебрилитета и болките при деца, свързани с редица простудни състояния, остри възпалителни заболявания на горните дихателни пътища, грип, инфекциозни заболявания /варицела, морбили/, паротит, болки при никнене на зъби, както и за понижаване на повишената температура след имунизации.