НОВИНИ

10.09.2010 г.
Първа помощ за всички
Българският Червен кръст, в партньорство с Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите и Фондация “Приказка за пътя” ще отбележи Световния ден на първата помощ
Българският Червен кръст, в партньорство с Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите и Фондация “Приказка за пътя” ще отбележи Световния ден на първата помощ като значимо национално събитие, като ден за повишаване на обществената осведоменост за важността на първата помощ в превенцията на различни злополуки.
Тази година денят се провежда под мотото “Първа помощ за всички” и ще се чества по време на кулинарния фестивал „Пъстра трапеза” на 11 септември 2010 г. от 10.30 ч. в Борисовата градина, на откритата лятна сцена.
Доброволци от Младежкия авариен екип на Столичната организация на БЧК ще демонстрират оказване на първа помощ и на техники за спасяване на пострадали, а актьорите от “Приказка за пътя” ще представят за деца и родители поучителни ситуации за безопасно движение.
В 12.00 ч. всички участници, хванати за ръце, ще образуват традиционната за този ден човешка верига, символизираща петте елемента на оказването на първа помощ.
Бежанско-мигрантската служба на БЧК ще участва с традиционни ястия, приготвени от жени-бежанки от различни страни. Кулинарни произведения от “кухнята на баба” ще покажат и младежи-доброволци на БМЧК-София.

Каним ви да се присъедините към празника по повод Световния ден на първата помощ на 11 септември 2010 г. (събота) в 10.30 часа в Борисовата градина, Лятна сцена.