НОВИНИ

30.09.2015 г.
Първа помощ за пострадали артисти
Разрушително земетресение в театър „Стоян Бъчваров“. Пострадали са едни от най-известните български актьори - Татяна Лолова, Мария Статулова, Никола Анастасов, Любен Чаталов, както и част от зрителите.
Всички те бяха спасени от младежи доброволци на БМЧК-Варна и на Медицинския университет в града по време на атрактивна демонстрация на пл. „Независимост“. Най-тежко ранените бяха отведени с линейка до болница за оказване на специализирана медицинска помощ. Действията на спасителните екипи бяха разяснявани на спонтанно събралите се граждани от водещия на симулацията Кирил Аспарухов.

След демонстрацията, „оцелелите“ актьори се разходиха по бул. „Княз Борис 1”, поговориха със случайно минаващи граждани, а на „Кафе с автограф” подписваха за феновете си фестивални програми.

Денят завърши в залата на община Варна с представянето на сръбския режисьор Душан Милич след прожекцията на филма „Гуча“. Варненската общественост имаше възможност да се срещне и с голяма част от българските и чуждестранните гости на Фестивала.