НОВИНИ

20.08.2010 г.
„Безопасността на пътя през окото на детето”
Заповядайте на 21 август 2010 г. (събота) в 10.30 ч. в Южния парк
Заповядайте на 21 август 2010 г. (събота) в 10.30 ч. в Южния парк (в близост до входа между ж.к. „Стрелбище” и подлеза на ул. „Младежки проход” и ул. „Гоце Делчев”) в столицата, където ще видите как децата ще обогатят своите знания и умения по първа помощ и пътна безопасност. Те ще се включат в детския пленер с рисунки по темата и ще участват в различни образователни игри.

По време на събитието столичният младежки авариен екип на БЧК ще направи демонстрации за оказване на първа долекарска помощ на „пострадали” при пътни инциденти.

Българският Червен кръст от години работи по проблемите на пътната безопасност у нас. През 2005 г., съвместно с отдел „Пътна полиция” към МВР, СБА, БФС и БПФЛ, беше учреден Национален дарителски фонд за подопамагане лечението на деца-жертви на пътнотранспортни произшествия. Под мотото „Да опазим децата на пътя” партньорите във Фонда организират съвместни благотворителни инициативи и набират средства, които два пъти годишно по време на специално организирани тържества предоставят на семействата на пострадалите деца.