НОВИНИ

25.09.2015 г.
Да спрем безразличието. Да защитим хуманността.“
#Protect Humanity
Нараства броят на хората, търсещи убежище в Европа и излагайки себе си и семействата си на рискове, свързани с трафик, дискриминация и прояви на ксенофобия. В тази връзка Българският Червен кръст стартира кампания за набиране на средства в помощ на бежанците.

Всеки желаещ да окаже финансова подкрепа може да изпрати SMS на номер 1466 (на цената на 1 лв. за абонатите и на трите мобилни оператора), да се обади на телефон 0900 5 12 55 (за абонатите на Виваком), да направи онлайн дарение на сайта на БЧК или да дари по банков път на откритата банкова сметка:

BG06UNCR76301000030265
UNCRBGSF
УниКредит Булбанк АД

Благотворителната кампания е в отговор на международния апел на Движението на Червения кръст и Червения полумесец за насърчаване на солидарността и съпричастността на гражданите и за хуманно отношение към мигрантите, под надслов Да спрем безразличието. Да защитим хуманността.“ – #Protect Humanity. Инициативата, към която се присъединява и Българският Червен кръст, цели да събере гласове чрез онлайн петиция. Всеки, който желае, също може да изрази своята съпричастност, като подпише петицията на официалната страница на Международната Федерация на Червения кръст/Червения полумесец: www.ifrc.org/protecthumanity.