НОВИНИ

11.09.2015 г.
БЧК със специална награда от Международен конгрес
Генералният директор доц. д-р Красимир Гигов получи отличието по време на VI международен конгрес на Югоизточноевропейския медицински форум
В рамките на своя VI международен конгрес, който се провежда в украинския град Одеса, Югоизточноевропейският медицински форум, отличи заслужили организации и лекари на Югоизточна Европа. Голямата награда за принос в развитието на общественото здравеопазване получи Олег Мусий, председател на Украинската медицинска асоциация и депутат от Върховната рада. Сред отличените е и президентът на Световната медицинска асоциация Ксавие Дьо за приноса му в развитието на международното медицинско сътрудничество.

Специална награда бе връчена на генералния директор на Българския Червен кръст доц. д-р Красимир Гигов, за подкрепата на организацията към Югоизточноевропейския медицински форум.

Сред отличените е и Университетска болница „Св. Екатерина” за активното участие на лечебното заведение във всички проведени досега конгреси на форума. Сред наградените лекари от Украйна, Беларус, Грузия и Гърция е проф. Милан Миланов, председател на Столичната лекарска колегия.