НОВИНИ

24.06.2010 г.
53 абитуриенти получиха дебитни карти от БЧК-София и „Мото Пфое”
53 зрелостници сираци, подпомогнати с финансови средства от БЧК и „Мото Пфое” за абитуриентския си бал, получиха и дебитни карти в централата на организацията.
Гости на срещата с абитуриентите бяха Христо Григоров – председател на БЧК, д-р София Стоименова – генерален директор, заместниците й д-р Надежда Тодоровска и Василка Каменова и Рада Папалезова – представител на „Мото-Пфое”. Срещата беше открита от Петранка Недялкова – и. д. директор на столичната червенокръстка организация. Тя пожела на младежите много здраве, упоритост и успехи.
Абитуриентите показаха снимки и споделиха интересни истории за преживяванията си на бала. Като пожелание за успешен старт в живота 53 момичета и момчета получиха дебитни карти с парични средства. Минималната сума на всяка карта е 100 лв. Като допълнителен подарък момичетата получиха и комплект луксозно бельо, предоставено от фирма „Тони”.
Тази година на 62 абитуриенти без родители бяха заплатени кувертите, тоалетите и аксесоарите за празничната вечер. Средствата бяха събрани на традиционното благотворително модно ревю, организирано от „Мото-Пфое” и БЧК – София през април т. г. Благодарение на тази инициатива до 2010 г. са събрани 230 000 лева и са подпомогнати над 400 абитуриенти без родители