НОВИНИ

24.06.2010 г.
Доброволци на БМЧК-София разчупиха стереотипи с рок-музика в Южния парк
Доброволци на БМЧК-София разчупиха стереотипите с музика за всички и награди за победителите в игрите за провокиране на по-добро общуване.
По случай приключването на проекта на БМЧК-София „Общувай активно, не мисли стереотипно” беше организиран хепънинг на откритата сцена в Южния парк.
Публиката се забавляваше с различни интерактивни игри, провокиращи осъзнаване на стереотипите, на които сме подвластни в ежедневното си общуване. Празничният дух се поддържаше от ученическата инди-рок банда „Резонанс”. Много от участниците спечелиха награди и научиха повече за предимствата да проверяват обобщените представи за „другите”.
С проекта БМЧК искаше да провокира личната позиция на ученици от 8 до 11 клас, като ги накара сами да опровергаят обобщените разбирания и да се научат да отстояват мнението си с аргументи и въображение. Чрез интерактивни методи се провокираха мислене, интерес и повече разбиране от страна на участниците към различията между хората, опознаването им чрез общуване и самостоятелна преценка. По този начин учениците, участвали в проекта, ще се превърнат в посланици на ценности за своите връстници, родители и учители.