НОВИНИ

01.07.2015 г.
Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми – Варна 2015
Българският Червен кръст Ви кани на пресконференция в Пресклуба на БТА на 2 юли 2015 г. (четвъртък) от 11.00 часа във връзка с предстоящия XVI Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми, който и тази година е под патронажа на вицепрезидента на Р България Маргарита Попова.

Организатори на единствения по рода си филмов фестивал на Балканите от категория А, каквито са фестивалите в Кан, Венеция, Берлин, са Българският Червен кръст и Медицински университет – Варна. На пресконференцията ще бъдат представени международното жури, регламентът на фестивала, заглавията на вече включени в програмата филми и заявили участие известни филмови дейци.
В пресконференцията ще участват председателят на БЧК Христо Григоров, генералният директор на БЧК доц. д-р Красимир Гигов, художественият ръководител на фестивала проф. Божидар Манов, директорът на НФЦ и председател на фестивалното жури Павел Васев, директорът на фестивала Илия Раев, ректорът на МУ-Варна проф. Красимир Иванов, големите български артисти Татяна Лолова и Никола Анастасов.
През 2014 г. фестивалът беше възстановен след дългогодишна пауза и протече с ретроспективен характер. Партньори на XVI издание са Министерство на културата, Българска национална телевизия, Националният филмов център, Националната филмотека, Филмаутор, София филм фест и др.