НОВИНИ

10.06.2015 г.
14 юни – Международен ден на кръводарителя
Каним ви на традиционния празник, посветен на Международния ден на кръводарителя, организиран от Министерство на здравеопазването, Националния център по трансфузионна хематология (НЦХТ) и Българския Червен кръст, който ще се състои на 12 юни 2015 г. (петък), от 11.00 часа в зала “Музейна” на БЧК (бул. “Джеймс Баучер” 76).
Дългогодишни доброволни кръводарители и институции, допринесли за популяризирането на доброволното кръводаряване, ще бъдат удостоени с почетни плакети, връчени от председателя на БЧК Христо Григоров и от директора на НЦТХ д-р Николай Андреев.

Сред някои от номинираните кръводарители от цялата страна се открояват изключителни примери като Маргарита Иванчева на 64 г., която е дарила кръв над 165 пъти и студентът Денис Фархат, който едва на 22-годишна възраст е бил кръводарител вече 12 пъти.

Колективни награди за принос към доброволното кръводаряване ще получат Софийската гимназия по хлебни и сладкарски технологии и Студентският съвет на Университета по архитектура, строителство и геодезия.

По време на събитието пресцентърът на БЧК ще ви съдейства за още информация относно кръводаряването в България.