НОВИНИ

08.06.2015 г.
Да опазим живота и здравето на българските деца
По повод Международния ден на детето, Националният дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия към Българския Червен кръст предостави парични помощи за лечение и за възстановителна терапия на семействата на 25 деца от цялата страна, жертви на “войната” по пътищата.
На 10 юни 2015 г. (сряда) от 11.00 ч. във фоайето на сградата на общинския съвет в Пловдив (ул. «Аксентий Велешки» №20) ще бъдат връчени финансовите средства на родителите на 5 тежко пострадали деца от Пловдив.

Под мотото «Да запазим децата на пътя!», в събитието е включен брифинг с участието на представители на МВР - Пътна полиция, Министерство на здравеопазването, СБА, БЧК и други членова на Фонда. Ще бъде изнесена статистика за транспортната аварийност в Пловдивска област, която от началото на годината е на едно от първите места в страната по брой произшествия и пострадали.

Каним Ви да се присъедините към хуманната инициатива на Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия към Българския Червен кръст. Срещата е възможност да обединим усилията си за превенция чрез информиране на гражданите за състоянието на пътния травматизъм и за причините, довели до страданията на тези невинни жертви на катастрофи.


Националният дарителски фонд навърши 10 години. Той е учреден през 2005 г. от БЧК, МВР, СБА, Професионалната българска футболна лига, и Българския футболен съюз. През 2008 г. към него се присъединяват и Министерство на транспорта, Министерство на здравеопазването, Асоциация на производителите на автомобили и техните оторизирани представители в България, Асоциация на вносителите на автомобили, «Здравноосигурителен институт» АД и Българска асоциация на пострадали при катастрофи. Отскоро член на Фонда е и фондация «Приказка за пътя». Благодарение на многобройни благотворителни инициативи на партньорите и на съпричастността на различни институции и дарители, до момента фондът е подпомогнал 450 семейства от цялата страна за лечението на деца с различна степен на увреждания, вследствие на пътни злополуки.