НОВИНИ

31.03.2015 г.
Безплатни лекарства и медицински прегледи
за деца бежанци и търсещи закрила в България
От 1 април до края на 2015 г. Съветът на жените бежанки в България, дългогодишен партньор на Бежанско-мигрантската служба на БЧК, ще съдейства за достъп до здравна грижа на над 100 деца и младежи в рамките на дарение по проект: „Медицинска и стоматологична помощ за деца бежанци и търсещи закрила в гр. София“ от Международен Женски Клуб – София.

Планираните дейностите са насочени в две направления - подкрепа чрез закупуване и предоставяне на медикаменти от спешна необходимост и помощ в осигуряването на адекватна здравна грижа за децата на бежанци и търсещи закрила у нас.

Екипът на Съвета на жените бежанки в България има изграден капацитет в социалната работа с бежанци и търсещи закрила и ще съдейства изцяло на родителите и децата в случаите на необходимост от прегледи и консултиране с различни видове медицински експерти. В рамките на проекта всяко дете ще има възможност да получи необходимия брой консултации в зависимост от индивидуалните потребности и нужди.

„Грижата за здравето на децата е много важна за нас и се радваме, че тази година ще имаме още повече възможности да го правим. Щастливи сме и благодарим на Международния женски клуб – София, че се довериха на нашия опит и професионализъм! Партньорството ни е още едно доказателство, че обединени в грижата за хората можем да постигнем много повече!“, каза Линда Ауанис, председател на Съвета на жените бежанки в България.

За контакти:
Ехлибейте Мехметай
Координатор на социалните работници
Съвет на жените бежанки в България
Тел. + 359 878 136 321
e-mail: e.mehmetaj@crw-bg.org
www.crw-bg.org