НОВИНИ

17.03.2015 г.
Продължава финансирането на дейностите по проекта „Домашни грижи”
Делегация на Швейцарската агенция за сътрудничество и развитие (ШАРС) и на Швейцарското посолство в България посети областната организация на БЧК и центъра „Домашни грижи“, изграден в рамките на проект „Домашни грижи за независим и достоен живот“.
Делегацията бе в състав: Н. Пр. Денис Кнобел – посланик на Конфедерация Швейцария в България, г-н Адриан Метр - зам.-директор на Департамента за сътрудничество с Източна Европа на ШАРС, ръководителят на Българо-швейцарската програма за сътрудничество г-н Патрик Етиен и Софи Делесер от Департамента за сътрудничество с Източна Европа, ръководителят на Швейцарския офис за сътрудничество в посолството на Швейцария в София г-н Матия Порети.
В центъра „Домашни грижи“ гостите се запознаха отблизо с организацията и с реализация на проекта Д-р Тодоровска – зам.-генерален директор на БЧК и ръководител на проекта, представи постигнатите резултати и основните предизвикателства до този момент, а ръководителят на центъра Олга Петрова даде детайлна информация за бенефициентите и предоставяните услуги, за обученията на персонала и отчитането на дейността.
Директорът на ОС на БЧК Гергана Михалчева представи организацията на областно ниво и резултатното сътрудничество с общинската администрация. Представителите на Швейцарската агенция за сътрудничество и развитие изразиха отличните си впечатления от видяното и потвърдиха, че ще продължат да финансират дейностите по проекта до края на 2016 г.