НОВИНИ

28.05.2010 г.
Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътно-транспортни произшествия подпомогна майката на две деца, пострадали при пътен инцидент
Искрящите от радост детски очички изпълниха сърцата на всички присъстващи с топлина и вяра.
В навечерието на 1 юни, Международния ден на детето, Областен съвет на Български червен кръст – Бургас подпомогна майката на две деца, пострадали при пътен инцидент, г-жа Катя Тодорова от Поморие.
Сумата в размер на 1600 лева е отпусната от Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътно-транспортни произшествия, иницииран през 2005 г. от БЧК, Главна дирекция “Охранителна и пътна полиция” към МВР, Българската професионална футболна лига, Съюзът на българските автомобилисти и БФС. Паричната помощ е предназначена изцяло за рехабилитацията и продължаващото лечение на 9-годишната Галя Асенова, която от няколко месеца е в състояние на будна кома в МБАЛ в Бургас. Областната организация в лицето на г-жа Виолета Радева, директор на Секретариата на ОС на БЧК-Бургас, дари и памперси и хигиенни материали за нуждите на детето.
Петгодишният Динко Асенов, който успешно се възстановява от тежката травма в следствие на претърпяната злополука на пътя, получи играчки и шоколад от Председателя на БЧК Областен съвет – Бургас д-р Нено Ненов. Искрящите от радост детски очички изпълниха сърцата на всички присъстващи с топлина и вяра.
Показвайки своята ангажираност с проблема за пътния травматизъм и съпричастни към хуманната кауза на БЧК, гости на пресконференцията бяха и съучредителите на фонда – Директорът на Обл.дирекция на МВР гр.Бургас Милен Димитров, г-н Георги Топалов от Отдел Пътна полиция, Цветелина Рандева, инспектор по превенция в към Обл.дирекция на МВР гр.Бургас, г-н Георги Янакиев, представител на БОВА ЕООД за гр.Бургас, както и представители на всички бургаски медии.
От 2007 година насам Обл.съвет на БЧК-Бургас е подпомогнал 6 деца, претърпяли ПТП.