НОВИНИ

18.03.2015 г.
„С тениска на бала”
Официално стартира националната благотворителна кампания за 2015 г. по програма „С тениска на бала”, която за втори пореден път съвместно организират Мото-Пфое и Столичната организация на БЧК.
Целта е да бъдат осигурени стипендии на абитуриенти, сираци и полусираци от цялата страна, за да продължат образованието си във висши училища или в центрове за професионално обучение. През изминалата година 553 души от 32 града се включиха с дарения в инициативата и така бе събрана сумата от близо 50 000 лева, предоставени за стипендии на 19 абитуриенти-сираци, които продължиха обучението си.

На събитието присъстваха председателят на БЧК Христо Григоров, зам.-председателя на БЧК и председател на Столичната организация на БЧК проф. Здравко Маринов, зам. генералните директори на БЧК д-р Надежда Тодоровска и Василка Каменова, директорът на БЧК-София Петранка Недялкова, управителят на Мото-Пфое Атанас Фурнаджиев, инициаторът за идеята за подпомагане в далечната 1997 г. Борис Мареков, представители на фирми-партньори и стипендианти по Програмата, доброволци на Столичната организация, журналисти.
Управителят на Мото-Пфое Атанас Фурнаджиев изрази задоволство от широкия отзвук на кампанията и от резултатите през първото й издание. С увереност, че през тази година ще има по-голяма подкрепа от хората в цялата страна, той заяви, че в сметката вече са постъпили първите 17 хиляди лева. Висока оценка за значимостта на кампанията даде и председателят на Столичната организация на БЧК проф. Здравко Маринов. В знак на признателност за приноса в реализирането на тази хуманна кауза, председателят на БЧК Христо Григоров връчи почетни грамоти на управителите на Мото-Пфое. Със сърдечна благодарност към организаторите за оказаната в труден момент помощ се обърнаха стипедиантите на програмата Христо Стоянов и Цвети Боянкина. Абитуриенти от 97 СОУ „Братя Миладинови” заявиха колективното си включване в кампанията.

Даренията по програмата ще се осъществяват както до сега, на сайта www.steniskanabala.bg. Всеки желаещ може да преведе средства за образование на абитуриентите без родители - онлайн или по банков път. На дарителите по програмата „С тениска на бала” Мото –Пфое ще предоставя символа на кампанията – тениска, която е с нова визия, разработена безвъзмездно за каузата от известни български дизайнери.