НОВИНИ

14.05.2010 г.
Редовна сесия на 64-то Общо събрание на Българския Червен кръст
Продължава работата на редовната сесия на 64-то Общо събрание на Българския Червен кръст
Продължава работата на редовната сесия на 64-то Общо събрание на Българския Червен кръст – най-висшия форум на организацията.
На откриването на сесията присъстваха г-жа Анита Ундерлин – директор на Зона Европа на Международната федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧКЧП), представители на Международния комитет на ЧК, делегация на Румънския Червен кръст, представители на държавната власт, на мисии на международни организации в страната ни, на неправителствени организации и партньори на БЧК.
Приветствия до делегатите и гостите на Общото събрание на БЧК поднесоха г-н Томас Фелер – посланик на Швейцария в София, министърът на отбраната ген. Аню Ангелов, кметът на София Йорданка Фандъкова, г-жа Илиана Дерилова –ръководител мисия на Международната организация по миграция, председателят на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков, директорът на ГД „Пожарна безопасност и спасяване”, Ангел Кенанов – зам.-директор на ДФ „Земеделие”, кметът на район Лозенец, Слави Бинев – евродепутат, Пламен Минев – „Ротари България” и др.
От името на Националния съвет председателят на организацията г-н Христо Григоров направи пред делегатите подробен анализ за дейността на БЧК през 2009 година.
Приети бяха отчетите и на Националната контролна комисия, на Етичната комисия и на бюджета за 2009 година.
Днес членовете на Общото събрание ще обсъдят и приемат Стратегия на БЧК до 2020 г., плана и бюджета на организацията за 2010 г., ще разгледат предложения за изменение и допълнение на Устава на БЧК. Общото събрание ще приеме решения и по различни организационни въпроси.