НОВИНИ

04.03.2015 г.
„Човекът е враг на това, което не познава.”
Каним Ви на медиен форум на тема „Словото – път към Другия” (Новите предизвикателства пред интеграцията на бежанците в България)
5 март 2015 г. (четвъртък) от 10.00 до 12.30 ч. в Представителството на Европейската комисия в България, домакин на събитието (ул. „Раковски” 124)

Срещата е организирана от Българския Червен кръст и Държавната агенция за бежанците при МС с подкрепата на Представителството на Върховния комисариат за бежанците на ООН в България. Във форума ще участва вицепремиерът Меглена Кунева, която ще представи ключови моменти от Плана за интеграция на бежанците в България.

Древна арабска мъдрост гласи, че „Човекът е враг на това, което не познава.” Вярваме, че словото е един от най-преките пътища към опознаването на Другия.

Предоставяме Ви възможност да разговаряте по темата в неформална обстановка с: представителя на ВКБООН в България Роланд-Франсоа Вейл, председателите на БЧК и ДАБ Христо Григоров и Никола Казаков, журналистите Елена Йончева и Нидал Хлайф, проф. Валери Стефанов, издателя Светлозар Желев, режисьора Станимир Трифонов, арабиста Славчо Велков и други общественици и културни дейци.

Модератор на събитието е Кирил Вълчев, Дарик радио.