НОВИНИ

03.04.2010 г.
Делегация на БЧК участва в Общото събрание на Турския Червен полумесец
На Общото събрание бе представена дейността на Турския Червен полумесец за последните три години, планираните дейности за следващия период и бе избрано новото ръководство на организацията.
Председателят на Българския Червен кръст Христо Григоров и директорът на дирекция „Правна” Маргарита Димитрова бяха на посещение в Анкара, Турция. Българската делегация взе участие в Общото отчетно-изборно събрание на Турски Червен полумесец.
Представители на националните дружества на Червения кръст, респ. Червения полумесец, на Албания, Косово, Македония, Таджикистан, Киргистан, Грузия, Пакистан, Ирак, Сирия, Катар и Саудитска Арабия, както и на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец участваха като гости на форума.
На Общото събрание бе представена дейността на Турския Червен полумесец за последните три години, планираните дейности за следващия период и бе избрано новото ръководство на организацията. За председател бе преизбран Текин Кючукали. Приветствие поднесе г-н Реджеб Ердоган – премиер на Република Турция.
По време на форума се състоя и двустранна среща между БЧК и ТЧП, на която се дискутираха възможностите за сътрудничество при осъществяването на съвместен пилотен проект за подпомагане на нуждаещите се лица, пътуващи от и за Република Турция през ГКПП „Капитан Андреево” – „Капъкуле”.