НОВИНИ

26.03.2010 г.
Млади червенокръстци ще демонстрират първа помощ пред мотористи
На 27 март (събота), от 10.00 часа, на площад „Александър Невски” в столицата ще се състои празнично откриване на летния сезон за любителите на мотори.
Доброволците на Българския Червен кръст ще направят демонстрации на първа долекарска помощ пред рокерите от София и ще покажат основните способи за неотложна помощ при най-често срещаните травми в пътнотранспортните произшествия с мотористи.
Ще бъдат дадени разяснения и конкретни указания за поведението на мотористите като активни участници в пътното движение. Доброволци на БМЧК-София ще разпространяват информационни материали за превенция на пътнотранспортния травматизъм и за безопасност на пътя.
В демонстрациите ще участват най-опитните доброволци на столичната червенокръстка организация – членовете на Младежкия авариен екип на БМЧК-София и на националния и софийския отбор на БЧК по първа помощ, представили успешно страната ни в авторитетни европейски и балкански състезания.

Съдействие и информация на журналистите по време на събитието ще предоставя Нели Фердинандова от дирекция „Връзки с обществеността” на БЧК - тел: 81 64 727 и 0885 837 900.

Българският Червен кръст е водеща организация в обучението по първа помощ в страната. Всяка година БЧК обучава хиляди кандидат-шофьори, педагози, пожарникари, комисари и полицаи от „Пътна полиция”, механици на СБА, служители и работници от държавния и частния сектор, както и много специализирани формирования за действие при бедствия, аварии и катастрофи.