НОВИНИ

19.03.2010 г.
БМЧК се присъединява към „European Action on drugs”
Българският младежки Червен кръст – Бургас официално се присъедини към Европейското действие по отношение на наркотиците
Българският младежки Червен кръст – Бургас официално се присъедини към Европейското действие по отношение на наркотиците (European Action on drugs). Организацията пое конкретен ангажимент към Европейската комисия за предприемане на практически действия, свързани с предотвратяване на злоупотребата с наркотици и оказване на помощ за намаляване на свързаните с нея рискове. Чрез Европейското действие по отношение на наркотиците генералната дирекция „Правосъдие, свобода и сигурност“ на Европейската комисия се стреми да стимулира диалога, така че всички заинтересовани страни да споделят опита си и да си помогнат взаимно за постигането на общата цел – повишаване на осведомеността за наркотиците сред младите хора.
Основната цел, която БМЧК-Бургас си поставя, е повишаване на информираността за забранените наркотични вещества и за опасностите от злоупотребата с тях, подчертаване на потенциално унищожителните икономически и социални последици от злоупотребата с наркотици при младите хора. Доброволците ще работят предимно сред по-малките ученици (12-15 години), като ще насочат усилията си към повишаване на тяхната компетентност по всички въпроси, свързани с употребата на наркотични вещества.
През март БМЧК ще започне серия обучения по темата "Превенция на наркотични зависимости " в училища на територията на Бургаска област.