НОВИНИ

26.02.2010 г.
Поклонение на Докторския паметник
храма “Свети Николай” (Руската църква) ще отслужат панихида в памет на загиналите
Във връзка със 132-годишнината от Освобождението на България Българският Червен кръст ви кани на традиционната церемония - поклонение на Докторския паметник в София, което се организира на 2 март (вторник), от 11.00 часа.

Свещенослужителите от храма “Свети Николай” (Руската църква) ще отслужат панихида в памет на загиналите, а гвардейци от Националната гвардейска част ще отдадат военни почести, които се полагат на загиналите медицински чинове – неразделна част от руската армия по време на войната.

На поклонението са поканени посланиците на Русия, Украйна, Беларус и Молдова държавни ръководители, представители на патриотични организации и сдружения и други неправителствени организации, гражданите и гостите на София.

С почитта към паметта на загиналите лекари, фармацевти, фелдшери, милосърдни сестри, самарянки и санитари, Българският Червен кръст изпълнява своето морално задължение. Церемонията е скромен акт на благодарност към онези, които със своята хуманна дейност по време на войната разпространиха в България непреходните идеи на Червения кръст и допринесоха за създаването на нашата организация.