НОВИНИ

05.02.2010 г.
Макдоналдс и БЧК започват едномесечна кампания „В помощ на децата на Хаити”
Във всички ресторанти на Макдоналдс ще бъдат поставени плакати на кампанията с призив към клиентите да дарят средства за хаитянските деца в касичките или по банковата сметка на Благотворителната фондация за деца Роналд Макдоналд България
Благотворителната фондация за деца Роналд Макдоналд България и Макдоналдс България с подкрепата на Българския Червен кръст започват на 8 февруари т. г. благотворителна кампания
„В помощ на децата на Хаити”
в полза на осиротелите и пострадали от разрушителното земетресение на 12 януари т. г. деца на Хаити.
Във всички ресторанти на Макдоналдс ще бъдат поставени плакати на кампанията с призив към клиентите да дарят средства за хаитянските деца в касичките или по банковата сметка на Благотворителната фондация за деца Роналд Макдоналд България.
Кампанията ще продължи до 8 март т. г. и събраните средства ще се предоставят на Българския Червен кръст за нуждите на децата от Хаити – прясна и чиста питейна вода, адаптирани детски храни, лечение, облекло, и др.

Българският Червен кръст безрезервно подкрепя тази инициатива най-вече заради безспорния възпитателен ефект на кампанията върху българските деца – клиенти на Макдоналдс в България, които ще имат възможността също да изразят съпричастност с трагедията на своите връстници в далечната страна Хаити.
БЧК и Макдоналдс преди години проведоха успешна съвместна кампания за българските деца, болни от таласемия.