НОВИНИ

25.01.2010 г.
Млади червенокръстци подкрепиха бедстващите на българо-гръцката граница
Доброволци на Младежкия авариен екип на БМЧК – Благоевград още сутринта бяха на граничния контролно-пропусквателен пункт „Кулата – Промахон”
Те раздаваха на бедстващите шофьори на границата топла храна и напитки, консерви, вода, хляб и хигиенни материали. През нощта срещу 25 януари преди „Кулата” се бе образувала огромна колона от ТИР-ове.

Червенокръстците помогнаха на 250 души, които часове наред чакаха на границата протестиращите фермери да вдигнат блокадата, за да преминат на гръцка територия. През нощта температурата е била –11, -12 градуса.

Българският Червен кръст действа съгласувано с Министерството на здравеопазването, местната власт, „Гражданска защита” и „Гранична полиция”. При необходимост помощта за бедстващите на границата ще продължи и в следващите дни. Българският Червен кръст информира централата на Международната федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец в Женева за кризисната ситуация на контролно-пропусквателните пунктове по българо-гръцката граница.