НОВИНИ

21.01.2010 г.
Швейцарският посланик подкрепи кампанията на БЧК за Хаити
Н. Пр. Г-н Томас Фелер – извънреден и пълномощен посланик на Конфедерация Швейцария у нас, изрази подкрепата си към Спешния апел на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец
Н. Пр. Г-н Томас Фелер – извънреден и пълномощен посланик на Конфедерация Швейцария у нас, посети днес централата на Българския Червен кръст и на среща с председателя на организацията Христо Григоров изрази подкрепата си към Спешния апел на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, който набира 105,7 млн. швейцарски франка в помощ на 60 000 засегнати семейства в Хаити.
Негово превъзходителство се присъедини към благотворителната кампания на БЧК в помощ на пострадалите от разрушителното земетресение в Хаити. Посланик Фелер информира, че в Швейцария 21 януари 2010 г. е обявен за национален ден за събиране на средства за жертвите на катастрофалното бедствие и че по първоначални данни тази инициатива ще бъде много успешна. Той изрази увереност, че българската общественост, институции, гражданското общество и корпоративния сектор ще покажат същата солидарност и подкрепа.