НОВИНИ

20.01.2010 г.
Единен кратък номер 1255 помага на пострадалите в Хаити
От днес се активира единен кратък номер 1255 на всички мобилни оператори за набиране на парични дарения в полза на бедстващите след разрушително земетресение от 12 януари т. г. в Хаити.
Досега този номер беше активен само за абонатите на „М-тел”. Вчера мобилните оператори „Глобул” и „Виваком” подкрепиха кампанията на Българския Червен кръст и предоставиха възможност на своите абонати да изразят своята солидарност към бедстващите хора в Хаити. Един sms e на стойност 1.20 лв. 1 лев ще постъпи за хуманиталната кампания, а 0,20 лв. е ДДС. Активирането на кратък номер 1255 е хуманен жест на трите мобилни оператора, които обединиха добрата си воля да помогнат отново за успеха на една благородна кауза.
Напомняме, че Българският Червен кръст набира само парични средства, които ще бъдат предоставени в подкрепа на апела на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец. Те ще се използват за осигуряване на подслон, медицински грижи, храна, вода и други най-неотложни нужди от първа необходимост.
Продължава набирането на средства и по специално разкритата от организацията банкова сметка в подкрепа на пострадалите от земетресението в Хаити - УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД - IBAN: BG 64 UNCR 7630 1078 6609 13; BIC: UNCRBGSF; БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ (за пострадалите от земетресението в Хаити).
На интернет страницата на БЧК www.redcross.bg можете да направите и он-лайн дарение в полза на бедстващото население в Хаити.