НОВИНИ

05.12.2009 г.
Българският Червен кръст благодари на своите доброволци и отличи най-заслужилите
5 Декември е Международният ден на доброволците, обявен официално от ООН през 2000 г.
5 Декември е Международният ден на доброволците, обявен официално от ООН през 2000 г. Доброволността е в самата същност на Червения кръст и Червения полумесец, а доброволците са стожера на всички дейности на световната мрежа и помагат на националните дружества да изпълняват успешно своите програми, както и на милиони хора в нужда.

София
4 декември 2009 г.
В офиса на Шести териториален център на столичната червенокръстка организация беше организирана среща на доброволците от Четвърта и Шеста териториална организация. Празникът премина с много емоции, смях и веселие. Поздравления към доброволците поднесе Лидия Ненова – зам.-председател на Шеста териториална организация. Доброволците от двата центъра разказаха за работата си и обмениха ценен опит.

Пловдив
4 декември 2009 г.
В Многофункционалния социален център на БЧК на специално тържество бяха връчени грамоти за активна червенокръстка дейност през 2009 г. на 66 доброволци, които положиха огромен труд и усилия за хуманитарната кауза на червенокръстката организация. Те са активисти на БМЧК, представители на общинските структури на БЧК, възрастни доброволци и партньори.

Благоевград
4-5 декември 2009 г.
Областният съвет на БЧК отдаде заслужено уважение и признание на своите доброволци. Бе организиран пътуващ семинар „Да бъдеш доброволец” до Гърция с участието на председатели на 14 общински червенокръстки организации, членове на Областния съвет на БЧК, изявени доброволци, щатни служители. БМЧК осъществи обучение на доброволци от общинските клубове на тема „Трафик на жени и деца”. Вечерта младите червенокръстци се веселиха в дискотека.

Ловеч
3-8 декември 2009 г.
По случай Световния ден на доброволеца млади червенокръстци от клуб на БМЧК в Ловеч посетиха ДОВДЛРГ “Параскева Нейкова” и организираха вечер на таланта с децата от дома и празнична почерпка.
На 4 декември на специално тържество в клуб „КА” бяха връчени грамоти на 46 доброволци от областната организация на БЧК, кметове на осемте общини от областта, журналисти от регионалните печатни и електронни медии, дарители, подкрепящи социални програми на организацията.

Бургас
5 декември 2009 г.
В социалната трапезария на БЧК се проведе награждаване на доброволци и членове на областната червенокръстката организация за принос в осъществяването на мисията на организацията. Всяка общинска червенокръстка организация в областта номинира по двама свои доброволци, които да бъдат отличени с грамота и символа на кампанията „Светът е наш.Ти си на ход” - рекламно мече.
На 5 декември бяха връчени и членските карти на новоприетите членове на БМЧК.

Смолян
3 декември 2009 г.
Българският младежки Червен кръст отбеляза Световния ден на доброволеца с обучение на 20 нови доброволци по общи знания за БЧК и БМЧК. То бе осъществено в резултат започналата през есента кампания на БМЧК за набиране на доброволци. Най-активни се оказаха учениците от ПМГ „В. Левски”, които се включиха със свои идеи в проявите на младежката организация. Обучението премина по модела “връстник обучава връстник”. С презентация и игри обучителите запознаха новите членове с принципите, структурата и дейностите на БЧК и БМЧК.

Кюстендил
5 декември 2009 г.
За поредна година бе организирана „Среща на поколенията” в офиса на червенокръстката организация. В знак на благодарност за всеотдайната дейност доброволците бяха поздравени от директора на БЧК Михал Николов и удостоени с грамоти в седем отделни категории. Дванадесетокласникът Пламен Методиев спечели приза "Доброволец на годината" на БМЧК - Кюстендил. Номинациите са направени след предварително попълнена анкета от страна на младежите. В тазгодишната среща на поколенията участваха около 15 възрастни доброволци, които споделиха опита си с 15 млади червенокръстци. Всички доброволци получиха подаръци.

Велико Търново
5 декември 2009 г.
Международният ден на доброволеца през тази година бе отбелязан в повече общини, което е радостен факт за червенокръстката организация. В сърдечно тържество с размяна на похвали, подаръци и пожелания за нови инициативи се превърнаха срещите на общинските ръководства на БЧК в Павликени, Лясковец и Златарица с най-изявените доброволци.
И Българският младежки Червен кръст отпразнува Деня на доброволеца с парти в пицария „Каза миа”, на което беше направена оценка на работата на доброволците, раздадени бяха грамоти и награди. По-старите доброволци споделиха свои преживявания от минали акции пред по-младите си последователи.

Добрич
6 декември 2009 г.
Доброволци-водни спасители промотираха пред младежи водноспасителната дейност на добричката червенокръстка организация за привличане на нови кандидати за обучение. Организиран бе и коктейл за доброволци на БМЧК и БЧК.

Видин
5 декември 2009 г.
На пресконференция с видинските медии председателят на областната червенокръстка организация д-р Пеко Пеков поздрави и благодари на всички доброволци на БЧК. А в ОС на БЧК се проведе тържество с награждаване на най-изявените и дългогодишни доброволци на организацията.

Търговище
5 декември 2009 г.
30 доброволци от клубовете на БМЧК в Търговище, Попово и Антоново участваха в обучение за работа в екип. То се проведе в Националния детски комплекс в с. Ястребино. Всички доброволци получиха малки подаръци и специални пожелания в знак на признание за техния труд. Вечерта завърши с дискотека.

Русе
5 декември 2009 г.
БМЧК отбеляза празника с парти в клуб „Sign”. Около 60 доброволци от общините Русе, Бяла, Сливо поле и Две могили се забавляваха заедно и се състезаваха за награди в тематично организирани игри „Най-правилно и най-бързо поставяне на презерватив” и „Най-правилно поставяне на кръвоспираща превръзка”. Доброволците гласуваха и за следните номинации: „Най-чаровна доброволка”, „Луд умора няма”, „Най-дългогодишен доброволец”, „Доброволец с най-голям принос към БМЧК – Русе”. Спечелилите в номинациите получиха специални грамоти.