НОВИНИ

29.10.2009 г.
Асоциация “Силви Вартан за България” и Българският Червен кръст направиха дарение на дом “Надежда” в София
Асоциация “Силви Вартан за България” и БЧК предоставиха дарение на столичния детски дом “Надежда” .
Асоциация “Силви Вартан за България” и Българският Червен кръст, в изпълнение на договора си за сътрудничество, предоставиха на столичния детски дом “Надежда” дарение. В дома са настанени 30 деца, лишени от родителски грижи, на възраст от 3 до 7 години.
Световноизвестната певица и актриса Силви Вартан се срещна с децата, педагозите и персонала на дом “Надежда”. Тя беше придружена от съпруга си Тони Скоти, зам.-председателя на асоциацията Фани Теохарова, генералния секретар Жан Марк Сан и представители на френски медии.
Дарението беше връчено от Силви Вартан и от генералния директор на БЧК д-р София Стоименова.
Асоциацията “Силви Вартан за България” е създадена през 1991 година. От 1993 г. работи ефективно в сътрудничество с Българския Червен кръст, който осигурява логистична и административна подкрепа. В първите години от дейността помощите се изразяват предимно в дрехи и храни за сиропиталища, старчески домове и социално слаби семейства в България. По-късно вниманието е насочено предимно към осигуряването на медицинска апаратура и консумативи за детски болници. Силви Вартан и съпругът й Тони Скоти са носители на най-високата награда на БЧК – златен медал за заслуги “Български Червен кръст”.