НОВИНИ

20.10.2009 г.
Започна есенната кръводарителска кампания
С пресконференция в Министерството на здравеопазването бе дадено началото на Националната есенна кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване
С пресконференция в Министерството на здравеопазването бе дадено началото на Националната есенна кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване “Капка по капка – живот”. В откриването на кампанията участваха: д-р София Стоименова - генерален директор на БЧК, доц. Андрей Андреев - директор на Националния център по трасфузионна хематология и доц. Стоян Александров - директор на дирекция “Медицински дейности” в МЗ.
Националната есенна кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване се провежда за тринадесета поредна година и ще продължи до края на декември. Тя е насочена към младите хора в университетите и учениците, навършили 18 години. Очаква се само в София да се включат 14 университета, 10 факултета, които са изнесени извън основните сгради на университетите, 4 колежа и 6 училища. Планираните акции са около 60.
Министърът на здравеопазването д-р Божидар Нанев стана първият кръводарител на кампанията. Той призова всички здрави български граждани, които са отговорни към съдбата на болните, също да станат кръводарители.