НОВИНИ

01.10.2009 г.
БЧК отбеляза 1 октомври – Световния ден на възрастните хора
Ловеч
1 октомври 2009 г.
Секретариатът на Областния съвет на БЧК – Ловеч проведе базисно обучение на възрастни доброволци. Участниците разшириха познанията си за червенокръсткото движение, приложението на принципите му, приоритетните области на организацията и др. Те изразиха готовност да се включат в предстоящите доброволчески дейности, свързани с обгрижване на възрастни хора по проект “Домашни грижи” към ОС на БЧК и подкрепа на най-уязвими хора от града и с програмата “Предоставяне на храни от ЕС на социално слаби лица”.

Габрово
1 октомври 2009 г.
Доброволците на БМЧК посетиха тържеството в клуба на пенсионера в града, участваха в неговата подготовка и направиха изложба на красиви фотографии – пейзажи, за да зарадват възрастните хора, да ги вдъхновят и изпълнят с енергия. Младите червенокръстци специално подготвиха и поздравителен адрес, в който казаха на възрастните хора колко много ги ценят, обичат и уважават.

Сливен
29 септември 2009 г.
Дружеството на БЧК „Христо Ботев” в Сливен организира среща с Недялка Орехова – дългогодишен доброволец на организацията. Повече от половин век тя работи в различни структури на организацията – член на окръжния съвет, председател на дружество, участник в конгреси на БЧК. На 84-годишна възраст тя продължава да е сред хората и предава своя опит и знания на по-младите. На задушевна среща Областният съвет на БЧК й връчи поздравителен адрес, като й пожела много здраве и дълги години живот, за да продължи да работи за каузата на Червения кръст.

Ямбол
1 октомври 2009 г.
Дружеството на БЧК “Дълголетие” към Пенсионерския клуб “Граф Игнатиев” откри официално “Стая на здравето”. Събитието беше уважено от Цветан Атанасов -директор на общинското предприятие “Комунални дейности”, от специалист от ОС на БЧК, от председатели на дружества на БЧК и др. В новооткритата стая два пъти седмично д-р Дончо Тенев ще извършва медицински прегледи, а медицинската сестра Станка Маркова всяка седмица ще измерва нивото на кръвното налягане и ще дава здравни консултации на всички нуждаещи се възрастни хора от квартала. Предвидено е да се провеждат здравни беседи и срещи с представители от други дружества на територията на Ямбол за обмяна на опит и добри практики, организиране на съвместни инициативи в помощ на уязвими общности.