НОВИНИ

03.02.2015 г.
БЧК започна мащабно подпомагане на пострадали от наводненията
Председателят и генералният директор на БЧК са в бедстващите региони
Във връзка с бедствената обстановка в последните дни вследствие на обилните дъждове и силния вятър БЧК вече започна предоставянето на материали от първа необходимост на пострадалите:
  • В област Добрич - в община Добричка на 200 евакуираните от с. Долина и с. Одринци са предоставени легла, чаршафи, одеяла, възглавници и вода;
  • В област Варна – на пострадалите в с. Бозвелийско, общ. Провадия са предоставени 50 комплекта чаршафи и одеяла, а на около 500 евакуирани от община Аврен – сандвичи, вода и завивки;
  • В обл. Бургас и в обл. Шумен на пострадалите семейства се предоставя минерална вода, дрехи и матраци. Домакинствата са социално слаби, с възрастни хора и многодетни.

Днес председателят на БЧК Христо Григоров и генералният директор доц. д-р Красимир Гигов заминават на посещение в засегнатите общини на Североизточна България, за да се запознаят на място с конкретната ситуация и с необходимостта от оказване на помощ на пострадали.

В изпълнение на задълженията си според Националния план за действия при бедствия, екипите на БЧК в цялата страна са в готовност за действие при необходимост. Поддържа се и постоянен контакт с партньорите от ПБЗН-МВР, с областните управители и кметовете на общини в застрашените от наводнение региони.

Благотворителната кампания на БЧК за набиране на средства за пострадали от наводненията продължава. Дарения можете да направите на банковата сметка, обявена на интернет страницата на БЧК, или чрез SMS на кратък номер 1466 за всички мобилни оператори.