НОВИНИ

28.01.2015 г.
Председателят на БЧК с високо отличие
На тържествена церемония в Софийската опера и балет за трета поредна година Сдружение „България си ти!” връчи годишните си награди в памет на проф. д-р Тончо Жечев.
Наградите на сдружението са за изключителен принос в развитието на българската култура, наука и изкуство. Почетните статуетки са изработени от скулптора проф. Евгений Кузманов. Председателят на сдружение "България си ти" Димитър Куцаров заяви при откриването на церемонията, че всички наградени тази вечер са гръбнака на българската нация.

Председателят на БЧК Христо Григоров бе отличен с почетния знак на Сдружение „България си ти!” за проявата на милосърдие и състрадателност и за изключителен принос в подпомагането на населението при бедствени ситуации и кризи.

Високото отличие е признание за заслугите на председателя на Българския Червен кръст като дългогодишен ръководител на най-голямата обществена хуманитарна организация в България и за утвърждаване на хуманитарните ценности.

Сред отличените още бяха проф. Христо Пимпирев, д-р Ваньо Митев, ректор на Медицинския университет в София, проф. Петър Гецов, директор на Института за космически изследвания към БАН, журналистът Тома Томов, Националният отбор по информатика и информационни технологии бе отличен за талантливи български деца и др.