НОВИНИ

27.01.2015 г.
Квалификационен курс на Планинската спасителна служба
В курса, който се провежда на Витоша в база „Алеко“ от 25 до 30 януари, се усвояват техниките за спасяване при зимни условия – търсене на изгубени хора в планината, намиране на затрупани от лавина и други учебни и тренировъчни упражнения.
В него участват 16 спасители - водачи и техните кучета от отрядите в цялата страна. Ръководител на курса е Методи Тодоров.

На 29 януари 2015 г. (четвъртък) в 11.00 часа пред базата на ПСС зад хижа “Алеко“ специализираната група организира демонстрация за журналисти и гости, която ще бъде открита от председателя на Българския Червен кръст Христо Григоров. След демонстрацията колегите от ПСС ще дадат брифинг в база “Алеко”.


ВАЖНО!!!
БЧК осигурява служебен транспорт за журналистите, които желаят да отразят обучението. Заявки за пътуване с колите на организацията очакваме до 16.30 часа на 28 януари (сряда) на телефоните на пресцентъра. Местата ще бъдат попълнени по реда на заявките. На останалите колеги, които не разполагат с редакционен или личен транспорт, препоръчваме автобусите на градския транспорт.

Микробусът на БЧК ще тръгне в 9.30 ч. в четвъртък от сградата на НС на БЧК (бул “Джеймс Баучер”, 76).


  • Напомняме на всички, че в планината има снежна покривка. Не забравяйте топли дрехи, както и удобни и подходящи за условията обувки!!!
  • Планинската спасителна служба уведомява, че няма да приема журналисти за отразяване на курса в друго време, извън тази специална покана, тъй като се пречи на работата на курсистите.