НОВИНИ

19.01.2015 г.
Парамедици и таксиметрови шофьори с дипломи и удостоверения от БЧК
Днес, 19.01.2015 г., председателят на БЧК Христо Григоров връчи свидетелства на парамедиците, завършили успешно третата степен на професионална квалификация в курсовете на БЧК.
„Радвам се, на вашия успех и вярвам, че ще можете с придобитите знания и опит да помагате да се спасява човешки живот. На много места по света парамедиците са в основата на системата за спешна помощ. Това е и нашата цел – да подпомогнем държавата в усилията й да оптимизира спешната помощ у нас.“ – каза при връчване на дипломите председателят на БЧК Христо Григоров.

Удостоверения за завършен курс по първа долекарска помощ, организиран във връзка с проект „Активна грижа“, получиха и таксиметрови шофьори.

„Проектът „Активна грижа”, който се осъществява от Българския Червен кръст, Застрахователна компания „ЛЕВ ИНС“ АД и „ЕНА първа помощ“ има за цел да подпомага дейностите на държавата в областта на първата долекарска и медицинска помощ чрез действия на медицински екипи по европейски модел и да осигури бързо и навременно оказване на специализирана медицинска помощ при инциденти и злополуки.“ – каза при връчване на удостоверенията Стефан Софиянски, председател на Сдружение “Клуб Активна сигурност”.

Дипломи връчиха и генералният директор на БЧК доц. д-р Красимир Гигов и изпълнителният директор на Здравноосигурителния институт д-р Дилян Петров.