НОВИНИ

05.07.2009 г.
Българският отбор се представи достойно на Европейското първенство по първа помощ
В Олденбург, Германия, се проведе традиционната ежегодна надпревара – “FACE – 2009"
В Олденбург, Германия, се проведе традиционната ежегодна надпревара – “FACE – 2009" (Европейско първенство по първа помощ). Официалното откриване на състезанието се състоя на централния площад, откъдето с шествие всички отбори преминаха по улиците на града. Една от най-големите атракции на парада беше българският лъв, който спечели симпатиите на всички и излезе на първа страница на местните вестници.
Състезанието се проведе на 26 пункта, 11 от които бяха ситуации по първа помощ, а останалите - забавни игри и тест за Международното червенокръстко движение. Организаторите сериозно се бяха постарали с дегизацията и поведението на статистите, които равиха силно впечатление както на отборите, така и на преминаващите граждани. Пунктовете бяха разположени из целия град и през тях свободно преминаваха хора.
Отборът на БЧК демонстрира силен спортен дух до края на състезанието и даде всичко от себе си за доброто представяне. На много пунктове българските участници бяха сред най-добре представилите се и печелеха симпатиите на съдиите и статистите.
Нашият отбор зае седмото място в достойна борба с още 26 екипа. Това е много добро постижение на българските червенокръстци и удовлетворение за тяхната продължителна, отговорна и всеотдайна подготовка.