НОВИНИ

07.07.2009 г.
Оценка на резултатите по програма “Домашни грижи”
На 6 юли в сградата на НС на БЧК се състоя семинар, на който бяха представени резултатите от посещенията и обобщените изводи.
От 29 юни да 3 юли т. г. експерти на Швейцарския Червен кръст посетиха България за преглед на дейностите и оценка на реултатите по програма “Домашни грижи”. Сузане Еглоф и Лена Крилова, придружени от координатора Десислава Илиева, бяха в част от областните организации, които работят по програмата (Монтана, Враца, Шумен, Варна и Добрич). Те се срещнаха с доброволци по проекта “Повишаване информираността на обществото по проблемите на възрастните хора и лобиране за техните права”, с персонала на центровете “Домашни грижи”, директорите на секретариатите на областните червенокръстки организации, представители на местната власт и партньори.
На 6 юли в сградата на НС на БЧК се състоя семинар, на който бяха представени резултатите от посещенията и обобщените изводи. Проведе се дискусия за бъдещи дейности по проекта. На семинара присъстваха Кристине Ручман и Ерика Дитли от Швейцарския Червен кръст, както и Андрю Хъмфрис – дългогодишен обучител на доброволци по проект “Повишаване информираността на обществото по проблемите на възрастните хора и лобиране за техните права”.