НОВИНИ

09.01.2015 г.
БЧК осигурява безплатен обяд на нуждаещи се ученици в София
Благодарение на благородния жест на дарители 100 деца в 7 столични училища получават всеки ден топла храна
За шеста поредна година Столичната организация на БЧК стартира реализирането на проект “Топъл обяд”. Чрез осигуряването на безплатна топла храна в училище всеки ден за периода 05.01.2015г-15.04.2015г. ще бъдат подпомогнати 100 социално-слаби деца и младежи на възраст от 7 до 18 години в 7 столични училища - 103 ОУ „Васил Левски”, 92 ОУ “Димитър Талев”, 140 СОУ “Иван Богоров”; 44 СОУ “Неофит Бозвели”, 117 СОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, 108 СОУ „Никола Беловеждов”, 88 СОУ „Димитър Попниколов”.

Учениците, включени в проекта, получават лично купоните за храна в началото на месеца. Този начин на подпомагане е подбран с цел запазване достойнството на децата в средата, в която се обучават, поради различния им социален статус. Така учениците, включени в проекта, получават не само топла храна, но и равни възможности. Програмата спомага за социализирането им с техните съученици и ги мотивира да ходят на училище.

Столичната организация на БЧК продължава усилията си за набиране на средства за програма „Топъл обяд“. Част от средствата за осигуряване на безлатна храна са дарени от български гражданин, живеещ в Швейцария. Същевременно в току-що приключилата коледна фондонабирателна кампания с „Кауфланд“ България от клиентите на търговската верига в София беше набрана сума в размер на 12 656.88 лв. Благодарение на тези средства ще бъде осигурена безплатна топла храна за нуждаещи се деца и през следващата учебна година.