НОВИНИ

18.12.2014 г.
Домакински електроуреди и помощи
за ремонтни дейности получиха 130 семейства, пострадали от наводненията в областите Бургас и Монтана. Българският Червен кръст подпомогна домакинствата благодарение бедстващото население с помощта на щедро дарение от Системата на Coca-Cola в страната.
В 2 училища и 1 детска градина от регионите ще се извършат належащи ремонти с част от дарените средства

БЧК подпомогна около 100 семейства от с. Ново Паничарево /общ. Приморско, област Бургас/ и от общините Берковица и Георги Дамяново /област Монтана/, пострадали от наводненията в страната тази година. Домакинствата получиха електроуреди, осигурени с финансовата подкрепа на Системата на Coca-Cola в България. Семействата от общините Георги Дамяново, Берковица и Приморско получиха, в зависимост от нуждите им, хладилници, перални, печки и бойлери. Около 30 други семейства от общините Симеоновград и Димитровград ще бъдат подпомогнати със средства за закупуване на дърва за огрев и смяна на подова настилка за домовете им.

Покриването на нуждите на изпадналите в беда семейства от двата региона се осъществява благодарение на дарение от 100 хил. лв на системата на Coca-Cola в България. Със сумата ще бъдат осъществени още и най-належащи ремонтни дейности в две училища, едното НУ „Отец Паисий“, гр. Харманли, а другото ОУ „Христо Ботев“ в с. Ново Паничарево, община Приморско, както и целодневната детска градина в същото село.
Доброволци на Българския Червен кръст с подкрепата на доброволци от търговските екипи на компанията в страната се включиха в раздаването и извозването на електроуредите до домовете на хората.

По време на наводненията в страната тази година Кока-Кола ХБК България дари над 28 хиляди литра бутилирана вода Банкя за пострадалото население. А седмото поредно издание на инициативата „Моят зелен град“ на компанията се фокусира върху доброволна помощ от страна на служителите на компанията за разчистване на пострадалите от наводненията през 2014 г. региони.

На специална церемония през месец септември 2014 г. , председателят на Българския Червен Кръст Христо Григоров и изпълнителният директор на Кока-Кола ХБК България Светослав Атанасов подписаха Генерално споразумение за партньорство. Целта на документа е координиране на усилията на двете страни при разработване на програми и проекти за съвместни действия, насочени към извънредни ситуации, природни бедствия и подкрепа на хора в неравностойно положение.