НОВИНИ

26.06.2009 г.
Световен ден за борба с наркоманиите
Доброволците на БМЧК приканваха гражданите и младите хора да се включат в кампанията и раздаваха рекламни материали
Монтана
26 юни 2009 г.
БМЧК, община Монтана, Областният съвет по наркотични вещества и създаденият към него Превантивно-информационен център отбелязаха 26 юни под мотото „Спортът срещу наркотиците. Наркотиците – доза нещастие!”. В състезанията по футбол, баскетбол, федербал и в ролевата игра „Рали” се включиха ученици от профилираните гимназии в града. Надпреварата премина под звуците на рок музика и изповеди на наркомани. На финала бяха изработени и четири колажа на тема „Антиреклама против наркотиците”. Раздадени бяха много награди, листовки и брошури.

Ямбол
26 юни 2009 г.
ОС на БЧК и Областният съвет по наркотични вещества в зала „Диана” звезден мач под надслов „Ние сме над наркотиците”. В него взеха участие сборен отбор от младежи на ямболски гимназии и професионалният отбор по баскетбол на града. Доброволците на БМЧК раздаваха на публиката информационни материали.

Смолян
26 юни 2009 г.
Доброволците на БМЧК от клубовете в Смолян, Девин, Мадан и Чепеларе проведоха информационни кампании сред младите хора в общините. Те раздадоха над 300 броя от брошурата „Наркотиците – мит и реалност”, която е издание на Областната организация на БЧК и РИОКОЗ.

Търговище
26 юни 2009 г.
Младите червенокръстци се включиха в хепънинг, организиран от Областния съвет по наркотични вещества, Обединения детски комплекс и РИОКОЗ. На откритата сцена в парка “Борово око” младите хора информираха своите връстници за рисковете от употребата на дрога, цигари и алкохол. Проведена беше викторина с награди. Зрителите получиха листовки с информация за най-разпространените сред младежите в България наркотици - канабис, екстази и амфетамини.

Враца
26 юни 2009 г.
БМЧК, Областният съвет по наркотични вещества, РИОКОЗ и Младежкият дом със съдействието на община Враца и дарителите - „Беана” АД - Враца, “Кока Кола” и ”Горна Баня”, организираха пред читалище ”Развитие” безалкохолен фест под мотото „Не на дрогата”. Празникът се проведе под патронажа на кмета на града Тотю Младенов.
Доброволците на БМЧК приканваха гражданите и младите хора да се включат в кампанията и раздаваха рекламни материали, осигурени от БЧК, РИОКОЗ и окръжния психиатричен диспансер.