НОВИНИ

12.12.2014 г.
Среща с болката и страданието
Националният дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия към Българския Червен кръст подкрепя с парични помощи семействата на 49 деца от цялата страна, жертви на “войната” по пътищата.
Децата от София ще получат финансовите средства, предназначени за долечение и възстановяване, на 13 декември 2014 г. (събота) от 11.00 часа в зала “Музейна” на БЧК, бул.”Джеймс Баучер” 76.

По време на събитието, Антон Антонов - директор на дирекция „Опазване на обществения ред и контрол на пътното движение” при Главна дирекция „Охранителна полиция”, Алекси Кесяков - секретар на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата, Стоян Сентов – зам. председател на СБА, Владимир Тодоров - председател на Асоциацията на пострадалите от катастрофи и други представители на партньорите на Фонда ще предоставят информация за аварийността в пътното движение и за главните причини, водещи до злополуки, за броя на жертвите и пострадалите.
Председателят на БЧК Христо Григоров ще запознае присъстващите с дейността и благотворителните инициатива на Фонда.


Националният дарителски фонд е учреден през 2005 г. от Българския Червен кръст, МВР – Пътна полиция, Професионалната българска футболна лига, Съюза на българските автомобилисти и Българския футболен съюз. През 2008 г. към него се присъединиха и Министерството на транспорта, Министерството на здравеопазването, Асоциацията на производителите на автомобили и техните оторизирани представители в България, Асоциацията на вносителите на автомобили и Здравно-осигурителният институт, Булмедика. Благодарение на многобройни благотворителни инициативи на партньорите и на съпричастността на различни институции и дарители, до момента фондът е подпомогнал 424 семейства от цялата страна за лечението на деца с различна степен на увреждания, вследствие на пътни злополуки.