НОВИНИ

28.11.2014 г.
С огнена панделка БМЧК отбелязва Световния ден за борба срещу ХИВ/СПИН
Всяка година на 1 декември доброволците на БМЧК – София отбелязат Световния ден за борба срещу ХИВ/СПИН с мащабна информационна кампания на територията на София.
В подготовката, организацията и провеждането на изявата се включват над 100 доброволци, служители на БЧК, университети, училища и други неправителствени организации.

В понеделник, на 01.12.2014 г., между 10:00 и 12:00 часа мобилни екипи на младежката организация на Червения кръст ще раздават информационни материали и презервативи на територията на средни и висши училища в София.

От 12:00 до 16:00 часа на пл. „Св. Неделя“ до метростанция „Сердика“ доброволците на БМЧК ще насърчават минувачите да се изследват за ХИВ анонимно и безплатно от мобилен екип на КАБКИС (Кабинет за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН) на Сдружение „Здраве без граници”. Информационната акция се осъществява със съдействието на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“ към Министерството на здравеопазването.

В подлеза на метростанция „Сердика“ от 15.00 до 18.00 часа младите червенокръстци ще информират столичани по темата.

В 18:00 часа от пл. „Св. Неделя“ доброволци и представители на партньорски организации в знак на съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН ще направят шествие по бул. „Витоша“ до пилоните на НДК, където в 19.00 часа ще запалят панделка от свещи - символ на движението за борба с коварния вирус.