НОВИНИ

19.11.2014 г.
Спасителни действия при ПТП и кръводаряване в помощ на пострадалите
На 20 ноември 2014 г., четвъртък, от 10:30 ч. пред Централата на БЧК /бул. “Джеймс Баучер“№76/ ще се проведе демонстрация на спасителни действия за оказване на първа долекарска и медицинска помощ на пострадали при пътен инцидент
Симулацията се организира по инициатива на „Пътна полиция" – СДВР, ГД „ПБЗН“, Военномедицинска академия и на междуинституционалния проект „Активна грижа“, който се реализира от Българския Червен кръст, Застрахователна компания „ЛЕВ ИНС“ АД и „ЕНА първа помощ“. В демонстрацията ще участват и парамедиците, завършили първия курс на БЧК. Проектът „Активна грижа“ се осъществява с финансовата подкрепа на ЗК „Лев Инс“ АД и застрахователен продукт „Активна грижа“.

Целта на демонстрацията е да се покаже взаимодействието при катастрофи на различните специализирани екипи: Пътна полиция, въздушен транспорт – хеликоптер, линейки, таксиметров автомобил, мотоциклет и участието на екипи от ГД „ПБЗН“ с пожарни автомобили.

От 9.00 ч. в сградата на БЧК ще се проведе кръводарителска акция в подкрепа на пострадали при пътни инциденти.

На събитието са поканени посланици, представители на държавни институции и неправителствени организации, граждани и гости на столицата.

Демонстрацията е по повод на Световния ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия, във връзка с който от 16 до 23 ноември 2014 г. се организират инициативи за превенция на пътния травматизъм и кръводарителски акции в цялата страна.