НОВИНИ

15.11.2014 г.
Да почетем паметта на загиналите по пътищата
Акция по кръводаряване по повод Деня за възпоменание на жертвите от катастрофи
На 16 ноември 2014 г. страните в целия свят ще отбележат за девети пореден път Деня за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, ще почетат паметта на хилядите хора, загинали по пътищата вследствие на злополуки.

Българският Червен кръст, Пътна полиция, Държавно обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата, Българската православна църква, Българската асоциация на пострадали при катастрофи и Съюзът на българските автомобилисти ви канят на 16 ноември 2014 г. (неделя):

  • от 10.30 ч. в Храм-паметник “Александър Невски” на панихида в памет на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Възпоменателни панихиди ще бъдат отслужени в храмовете на всички вероизповедания в страната.

  • от 11.30 ч. пред “брояча на катастрофите” на Военномедицинска академия в памет на загиналите ще бъде организирана “възпоменателна картина” със запалени свещи върху празни столове. На място ще бъде предоставена информация за черната статистика на “войната по пътищата” и за невинните й жертви.

В Центъра по кръводаряване на Военномедицинска академия и в Националния център по трансфузионна хематология (ул. "Бр. Миладинови" 112) ще бъде даден старт на кръводарителска кампания, която ще продължи до 24 ноември 2014 г. в цялата страна.

На 16 ноември нека почетем паметта на загиналите при пътни злополуки, да изкажем съчувствие към семействата им, но и да помогнем за спасяването на човешки живот като дарим кръв! Всички граждани, желаещи да помогнат, могат да се включат в акцията по кръводаряване.

Да обединим усилия за намаляването на броя на жертвите и да направим нашите пътища по-безопасни за всички.