НОВИНИ

23.10.2014 г.
Партньорство под знака на хуманността
По инициатива на „Кнауф – България” и със съдействието на БЧК и трансфузионните центрове във Видин, Стара Загора и София, през месец октомври се организират кръводарителски акции в предприятията на фирмата, намиращи се във Видин, в с. Медникарово, община Гълъбово и в централния офис в София.
„Кнауф” е фамилна фирма, основана от братята Алфонс и Карл Кнауф през 1932 г. в град Ипхофен, Германия. Основната й дейност е в областта на сухото строителство и има представителства в над 80 държави в света.
„Кнауф” е социално ангажирана компания и изповядва жизнеутвърждаващи ценности - човечност, съпричастност, милосърдие. За нейните служители 2014 г. преминава изцяло под знака на хуманността и доказателство за това в глобален мащаб е участието им в специално организирани кръводарителски акции.

В България първата акция бе инициирана на 16 и 17 октомври във Видин, със съдействието на областната организация на БЧК и ЦТХ – МБАЛ „Св. Петка”. Кръв дариха 20 души, работещи в завода за гипсофазерни плоскости на „Кнауф – България”. В знак на уважение към благородния жест доброволци на БМЧК им подариха червенокръстки значки.