НОВИНИ

20.10.2014 г.
Безплатна топла храна за деца през учебната година благодарение на Кока-Кола ХБК България
Програма „Топъл обяд“ на БЧК за 78 деца от СОУ „Христо Ботев” в Драгоман
Кока-Кола ХБК България предостави средства на БЧК за осигуряване на топъл обяд за 78 деца в неравностойно положение от община Драгоман, Софийска област през учебната 2014/2015 година. Служители на компанията се включиха с доброволен труд в старта на програмата и почерпиха малчуганите от училището със сокове „Капи“ и минерална вода „Банкя“.

Гости на събитието бяха зам.-председателят на БЧК и председател на областната организация на БЧК в София-област д-р В.Пеев, председателят на Общинския съвет Венцислав Димитров, както и зам.-кметовете на общината Емилия Милушева и Лидия Банкова.

Кока-Кола ХБК България си сътрудничи с Българския Червен кръст в рамките на Партньорската мрежа за благотворителност. Изпълнителният директор на ККХБК България г-н Светослав Атанасов и председателят на БЧК Христо Григоров подписаха през месец август на специална церемония Генерално споразумение за партньорство. Целта на документа е обединяване и координиране на усилията на двете страни при разработване на програми и проекти за съвместни действия, насочени към извънредни ситуации, природни бедствия, подкрепа на хора в неравностойно положение и други.